Två blider från veckan som gått


Försöker att få tillbaka dom men julen är inte alls som hemma så det är lite svårt tyvärr.
Vi har fyra underbara dagar kvar här nere & jag vill inte hem nu när snöstormen fallit in igen i lilla staden med massa minusgrader. Ska njuta sönder av värmen & solen de sista dagarna.
Puerto Rico - Gran Canaria

Värmen är perfekt, fin utsikt, mysiga dagar/kvällar med familjen, trevliga människor.
Har en hel del fina dagar kvar att se fram emot här nere. Som sagt det kommer bli svårt att lämna detta stället.
Kram♥
Direkt från Spanien
12-12-12

Recept på den japanska buffén
• Ni kan börja med att köpa ett sushipacket som finns och köpa på Maxi där du rullar dina egna maki. Supergott och rimligt pris för 4 långa makirullar.
400 g vitkål
1 st morot
50 g ärtskott (om du vill)
1 dl Sushi spice
2 msk svara sesamfrön
salt
Sushi spice, receptet gäller för 1 sats
1.5 dl risvinäger
0.5 dl japansk soja (Kikkoman)
1 msk honung
1 msk wasabipasta (ingen måste)
1 dl rapsolja
Gör så här
1. Sushi spice: Rör ihop ingredienser utom rapsolja i en skål. Häll sakta ner oljan under omrörning.
2. Strimla vitkålen och riv moroten grovt. Lägg vitkålen i en sil och doppa i saltat kokande vatten i cirka 1 minut.
3. Spola i kallt vatten.
4. Blanda vitkålen och morötterna med ingefäran och ärtskotten.
5. Häll över Sushi spice-essens och svarta sesamfrön och blanda väl.
• Laxcarpaccio med ingefära, soja och risvinäger - 8 portioner
0.5 dl japansk soja
0.5 dl risvinäger
3 cm färsk ingefära, skalad och riven
1 msk sesamolja (kan uteslutas)
750 g lax, helst ekologisk, skivad så tunt som det bara går
2 st salladslökar, tunt skivade
Gör så här
1. Blanda sojan med risvinägern och riv i ingefäran. Häll i sesamolja (jag föredrar att ta med sesamoljan eftersom den ger en god nötsmak och uutesluter lite av den syrliga smaken på laxen). Låt dressingen ligga och dra i 10 minuter.
2. Skär undertiden tunna tunna laxskivorna i breda remsor och lägg upp dem omlott på ett par fat.
3. Häll på ingefärsdressingen och strö på den tunt skivade salladslöken som en fin topping.
• Kycklingsatay med nudelsallad - 4 portioner
Spett
500 g kycklingfilé
Marinad
2 msk soja och 2 msk olja
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, mald
Sataysås
1 st vitlöksklyfta
0.5 msk olja
1 tsk chilipulver
1 krm ingefära, mald, spiskummin, koriander
1 krm sambal olek, ca
1 msk farinsocker
0.5 tsk salt
100 g jordnötssmör, ca
1 msk lime eller citron, pressad
1.5 dl vatten
3 msk vatten under sjudningen
Nudelsallad
250 g äggnudlar
1 mks olja
1 st röd spansk peppar, liten, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 st salladslökar
1 msk ingefära, färsk, finhackad
1 st röd paprika, strimlad, 1 st gul paprika, strimlad
150 g sockerärter, färska, strimlade
2 msk japansk soja
2 krm svartpeppar,grovmalen
Gör så här
1. Blanda marinaden, Sataysåsen (se recept för "hur du gör") och lägg sedan kycklingbitarna i marinaden. Låt ligga en 40-60 min.
2. Trä sedan kycklingbitarna på spett och grilla i ugnen på grill i 5-7 minuter. Snurra på spetten då och då under grillning.
3. Koka under tiden nudlarna enligt förpackningsbeskrivningen.
4. Fräs spansk peppar, vit- och salladslök och ingefära snabbt i olja. Tilsätt paprika och sockerärter.
5. Blanda ner nudlarna i pannan och smaksätt med soja och peppar. Salladen kan serveras varm/kall.
• Sesampanerad lax med wokgrönsaker - 4 portioner
1. 4 små portionsbitar lax eller halvera två blocklax i två halvor.
2. Salta och peppra litegrann med vitpeppar på sidorna
3. Pannera laxen. Lägg bitarna först i rapsolja sen i svart sesamfrön
4. Strimla 1 zucchini, 1 morot, 8 gröna sparrisar på längden, Woka dom snabbt i stekpannan med olja.
5. Födela grönsakerna på ett fat med laxen brevid. Ha den uppkokande teriyakisåsen (recept för "hur du gör") i en skål brevid och ringla över själv efter behag.
ETT TIPS: BÖRJA I GOD TID. DET TAR SIN TID ATT LAGA BUFFÈN.
Some people have to many questions they can't answer
Jag fota helst människor.
2. Vad vill du helst ha i julklapp?
Pengar. Fick dock en tidig julklapp vilket var en resa till Spanien med familjen. Ska bli så jäkla skönt!
3. Om du bara fick äta en enda maträtt för resten av ditt liv, vilken skulle det bli?
Frutti di mare med pasta. Älskar italiensk mat.
4. Vilket är ditt favoritland?
Italien.
5. Vad tror du att du gör om 10 år?
Om 10 år jobbar jag som kock på en känd restaurang någonstans, bor i en schysst lägenhet i en storstad med en fin pojkvän.
6. Vilken är din bästa egenskap?
7. Vad anser du om det omdiskuterade ordet "hen"?
Jag gillar verkligen inte det ordet. Haha nej fy.
8. Vad har gjort dig glad den senaste veckan?
Mina vänner.
9. Vilken är din favoritårstid och varför?
Sommar helt klart. Gillar när man kan gå ut sent med sina vänner och leva livet, långt och fint sommarlov, alla festivaler, glada människor och den speciella peppen man får.
10. Vad gör du helst en ledig dag?
Kollar film, dricker kaffe/te, tränar, fikar eller träffar mina vänner.
11. Varifrån får du inspiration?
Från personer jag ser någonstans, tumblr, bloggar och massa idéer som kommer upp själv i mitt huvud.